Інгрідієнти

1 середній баклажан ( 330 гр)

1/4 стак. соняшникової олії( 60 мл)

1/2 стак. кунжутної пасти тахіні (75 гр)

1/2 стак. води (120 мл)

1/4 стак. лимонного соку(60мл)

1 ч.л. солі без гірки

1/4 стак. петрушки ( 13 гр)

спеції за смаком


 

 

1. Баклажани нарзіємо ломтиками але не до кінця, щоб утворилось віяло, як на фото

2. Налийте в глубоку кастрюлю чи сковорідку олію. Під час жарки трохи розділяйте ломтики,щоб олія дійшла до усіх місць

3. Обережно вийміть баклажани із олії та перекладіть їх на поглинаючу серветку. щоб поглинулися залишки масла

4. Перекладіть на сервіровальну тарілку, наповнену підготовленою тахіні внизу. 

5. Полийте на баклажани тахіні для декору 

Бока баклажан можна прикрасити кубиками одного помідора, а також посипати їх сіллю, чорним перцем, часником та лимонним соком