Інгредієнти
овочева основа:
цвітна капуста - середня головка (приблизно 1122 гр)
помідори чері - 10 шт (або інший солодкий сорт 150 гр)
біла або фіолетова цибуля - середня ( приблизно 125 гр)
цвітна капуста - середня головка (приблизно 1122 гр)
помідори чері - 10 шт (або інший солодкий сорт 150 гр)
біла або фіолетова цибуля - середня ( приблизно 125 гр)
часник - 7 зубчиків (або за смаком)
для оливкової заправки:
оливкова олія - 1/4 склянки (60 мл)
сіль – 3/4 ч.л. без гірки
чорний перець -1/2 ч. л.
заатар – 1 ст. ложка (4 гр)
перець чилі - 1 дрібка (1 гр)
для тахінного соусу:
кунжутна паста класична - 1 чашка (150 гр)
часник - 5 зубчиків
вичавлений лимонний сік - 30 мл
сіль – 1/2 ч.л.
чорний перець – 1/4 ч.л
вода - 1/2 склянки (120 мл)
для прикрашання:
петрушка - жменя (15 гр)
- Розігрійте духовку до 180 градусів (верх-низ).
- Цвітну капусту замочіть у воді з невеликою кількістю оцту приблизно на 5-10 хвилин, для видалення шкідників, добре вимийте та обсушіть (цей етап не є обов'язковим, можна просто трохи промити під проточною водою та добре обсушити).
- Цвітну капусту розберіть на суцвіття, помідори чері розріжте навпіл, цибулю розріжте на чверті чи восьмі частини, а зубчики часнику очистіть (залишіть цілими).
- Добре перемішайте всі інгредієнти для оливкової заправки, полийте нею овочі у мисці і ретельно змастіть їх (руками).
- Перекладіть овочі на деко, застелений пергаментним папером (крім зубчиків часнику – відкладіть їх убік), і запікайте у розігрітій духовці приблизно 20 хвилин (залежно від типу духовки необхідно стежити і перевертати овочі під час запікання). Зубчики часнику додаються після перших 10 хвилин запікання. При необхідності, під час запікання, змастіть овочі великою кількістю суміші з оливковою олією.
- Для приготування тахінного соусі необхідно почергово змішувати всі інгредієнти з тахіні. Зубчики часнику пропустіть через прес. Якщо після перемішування консистенція вийшла загуста, додавайте воду по 5 мл і перемішуйте.
- Дістаньте овочі з духовки, розігрійте її до 220 градусів, полийте овочі соусом тахіні і продовжіть запікати ще приблизно 10-15 хвилин, поки тахіні не загусне і овочі будуть із золотистою скоринкою (стежте, щоб не підгоріли і щоб цвітна капуста залишилася трохи хрусткою та гіркою). Зверніть увагу: цвітну капусту можна продовжити запікати у духовці до готовності і перед подачею посипати зверху тахіні, не запікаючи повторно (на ваш розсуд).
- Посипте зверху рубаною петрушкою за смаком і подавайте просто ідеальну страву з цвітної капусти й тахіні!